Båttrafik i hamnområdet

Ingen båttrafik får ske innanför brygga 3, med undantag för de som ska ta sig till sin bryggplats vid brygga 3. Bojraden i hamnområdet på insida av brygga 3 utgör gränsen för arbetsområdet. Den tidigare gränsen i form av Bubbellänsen är avstängd under Svevias semesterperiod, se nedan. Bubbellänsen har använts för att förhindra partiklar från saneringen gå ut i övriga viken, när muddring pågår.
För bryggplats 301 – 313 gäller speciella hänsynsregler

Ingen båttrafik i närheten av de bojar (bunkar) som ligger rakt över viken innanför brygga 3, i dessa bojar är högspänningsledningen upplyft.

Klubbdeposition

Nu är det dags att betala in klubbdeposition för medlemmar som valt att anta  erbjudandet om depositionsränta (förskottsbetalning/ medlemslån) för bryggplatsmedlemmar. Här finns information om klubbdeposition som vi nu valt att kalla det. Tåget har inte gått än för dig som missade eller ångrat dig och vill hänga på erbjudandet nu, se klubbdeposition.

Semesterperiod i saneringen

Under perioden 6 juli till 4 augusti saneringsentreprenören Svevia semesterstängt. Då ska ingen uppehålla sig på saneringsområdet. Om personer observeras på saneringsområdet eller skadegörelse som tex neddraget staket eller annat sker så rapportera det till styrelsen@bestorpsbatklubb.se så informerar vi Svevias jour.

Båtklubben under saneringen

Så här fungerar båtklubben under saneringen som tex bryggor, parkering mm. Här finns även information om själva saneringen. Första synliga tecknen på nytt båthus är att fundamenten nu finns i båthamnen, se bildgalleriet.

Sjunktimmer i hamnområdet

Under pågående muddring kan ev dyka upp sjunktimmer i hamnområdet. Saneringsentreprenören Svevia försöker ta hand om det som ev dyker upp direkt. Men ser ni något sjunktimmer så rapportera till styrelsen@bestorpsbatklubb.se så informerar vi Svevia.

Arbetsgrupp för gästtoalett

Styrelsen efterlyser medlemmar som kan vara intresserade av att ingå i arbetsgrupp för att bygga gästtoaletten i klubbhuset efter att saneringen är klar, som alternativ till arbetsplikt under ett par år. Anmäl intresse till styrelsen@bestorpsbatklubb.se

Båtramp i Hovetorp

Bestorps Båtklubbs medlemmar får gratis använda Hovetorps båtklubbs båtramp tills saneringen är klar, om båten är märkt med Bestorps Båtklubbs märketikett.
Mer information om båtramp och märketikett.

Ramp för gäster

Gäster som brukar använda Bestorps Båtklubbs ramp får mot betalning använda Hovetorps båtklubbs eller Brokinds Båtklubb ramper tills saneringen är klar i Bestorp.

Kalendarium och information om allmänna arbetsdagar är uppdaterat för 2019.

Årsmöte 2019

Årsmöte hölls onsdagen den 17 april i Eklund i Bestorp. Enligt kallelse till årsmötet. Protokoll årsmote-2019-04-17, Verksamhetsberattelse-2018 samt Presentationen som redovisades på mötet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.