Erbjudande om depositionsränta

Båtklubben erbjuder alla bryggplatsmedlemmar möjlighet till depositionsränta (förskottsbetalning/medlemslån). Styrelsen uppmanar samtliga bryggplatsmedlemmar, att besvara enkäten, senast den 27 maj.
Under erbjudande om depositionsränta hittar du svar på de frågor som inkommit.

Sjunktimmer i hamnområdet

Det har dykt upp sjunktimmer senast vid bryggplats 151. Det kan ev dyka upp på fler ställen pga pågående muddring. Saneringsentreprenören Svevia försöker ta hand om det som ev dyker upp direkt. Men ser ni något sjunktimmer så rapportera till styrelsen@bestorpsbatklubb.se så informerar vi Svevia.

Båttrafik i hamnområdet

På insida av brygga 3  ligger en bubbelläns som utgör gränsen för arbetsområdet. Ingen båttrafik får ske innanför brygga 3, med undantag för de som ska ta sig till sin bryggplats vid brygga 3. Bubbellänsen förhindrar partiklar från saneringen gå ut i övriga viken.

Ingen båttrafik i närheten av de bojar (bunkar) som ligger rakt över viken innanför brygga 3, i dessa bojar är högspänningsledningen upplyft.

För bryggplats 301 – 313 gäller speciella hänsynsregler

Bryggorna

Nu är bryggorna klar för att börja användas för säsongen 2019. Saneringsentreprenören har flyttat brygga 1 och 2 så att de ligger efter bygga 3.

Arbetsgrupp för gästtoalett

Styrelsen efterlyser medlemmar som kan vara intresserade av att ingå i arbetsgrupp för att bygga gästtoaletten i klubbhuset efter att saneringen är klar, som alternativ till arbetsplikt under ett par år. Anmäl intresse till styrelsen@bestorpsbatklubb.se

Årsmöte 2019

Årsmöte hölls onsdagen den 17 april i Eklund i Bestorp. Enligt kallelse till årsmötet. Protokoll årsmote-2019-04-17, Verksamhetsberattelse-2018 samt Presentationen som redovisades på mötet.

Båtramp i Hovetorp

Bestorps Båtklubbs medlemmar får gratis använda Hovetorps båtklubbs båtramp tills saneringen är klar. Hovetorps båtklubb har sin ramp på andra sidan kanalen, dvs åk över bron först. Båtrampen närmast slussarna den är Kinda kanals, så där gäller de regler som står vi den båtrampen. För att få använda Hovetorps båtramp ska din båt ska vara försedd med Bestorps Båtklubbs märketikett. Samma märketikett som din båt ska ha när den ligger vid våra bryggplatser, så de flesta båtar bör redan vara märkta.

Du som saknar märketikett kan få den via brev till hemadress för 15kr (brev+porto) alternativ hämta den i Bestorp efter överenskommelse om tidpunkt, skicka namn,  medlemsnr och önskat sätt du vill få märketiketten på till styrelsen@bestorpsbatklubb.se

Ramp för gäster

Gäster som brukar använda Bestorps Båtklubbs ramp får mot betalning använda Hovetorps båtklubbs eller Brokinds Båtklubb ramper tills saneringen är klar i Bestorp.

Förvaring av båtvagnar under sommaren

Vi har ställt frågan till Hovetorps båtklubb om möjlighet att få hyra plats för förvaring av båtvagnar under sommaren. Vi uppdaterar information på hemsidan när vi fått besked.

Saneringen

Saneringen pågår och Linköpings Kommun uppdaterar löpande vad som sker på saneringen av tidigare Bestorps sågverk.

Vi uppdaterar bildgalleriet vart efter sanerings fortskrider.
Så skicka oss gärna bilder så fyller vi på.

Kalendarium och information om allmänna arbetsdagar är uppdaterat för 2019.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.