Sanering pga markförorening

Informationsmöte

Linköpings kommun höll ett öppet informationsmöte för allmänheten om den kommande saneringen vid före detta Bestorps såg, tisdagen den 29 januari i Eklunda.

Här finns informationen som presenterade på informationsmötet den 29 januari.

Linköpings Kommun uppdaterar löpande vad som nu sker på saneringen av tidigare Bestorps sågverk.

Saneringen har startat

Kommunen har fått alla tillstånd och arbetet med saneringen rullar nu på steg för steg.
Båthuset är rivet och borta… just nu är bara fundamenten kvar.
Nu är alla träd som ska bort inför saneringen också borta och etableringen med byggbodar har inletts. En gång är skapad från parkering vid Sågarholmen till brygga 3.

Vi kommer försöka samla ihop lite bilder vart efter sanerings arbetet fortskrider. Så skicka oss gärna bilder så fyller vi på i bildgalleriet.

Svevia som är entreprenör har gjort en kort informationsvideo.

Järnvägsövergång vid båthamnen

Trafikverket har inlett arbetet med att skapa en järnvägsövergången borta vid båthamnen, den gamla vägen. Denna kommer bara användas för transporter kopplat till saneringen och inte var tillgänglig för annan trafik.

Båtklubben vår och sommar 2019

Bryggplats medlemmar ska enligt det som upphandlats kunna använda sin bryggplats under säsongen 2019. Brygga 1 och 2 flyttas och läggs efter brygga 3, under saneringen. Brygga 3 kommer nås via en gång som skapas av kommunens entreprenör utanför det område som saneras.

Tillgång till båtramp och hamnområdet

Efter 15 oktober 2018 fungerar inte längre mobil öppning och det kommer inte finnas någon nyckel att låna i affären. Det kommer inte finnas någon båtramp i Bestorp under våren och sommaren 2019, så varje medlem får lösa sjösättning själva. Vi har överenskommit med Hovetorps båtklubb så att våra medlemmar får använda deras båtramp under säsongen 2019, mer information om detta kommer.

Båtklubben under saneringen

Information om båtklubben inför och under saneringen.

Informationskanaler

Vi uppdaterar löpande denna informationen, utifrån frågor som inkommer. Så att alla får samma information och förutsättningar. Skicka frågor till styrelsen@bestorpsbatklubb.se

Saneringen av Båthamn 2019

Naturvårdsverket har beviljat Linköpings Kommun 42 miljoner kronor i bidrag för saneringen i Bestorps Båthamn fd sågverket för genomförande under 2019. Se pressrelease informationen från Linköpings kommun.

För mera information se Markföroreningar i båthamnsområdet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.